A- A A+

 

 

 

Jabatan Rehabilitasi

Pengenalan

Unit Fisioterapi Hospital Lahad Datu terletak di aras 2 di sebelah timur bangunan, bersebelahan dengan Jabatan Kecemasan dan Jabatan Pengimejan Dan Diagnostik. Unit Fisioterapi dan Unit Pemulihan Carakerja beroperasi pada 1 Oktober 2002 dalam satu bangunan yang sama dan menjalankan pentadbiran secara berasingan. Namun begitu aktiviti dan peruntukan masih digabungkan. Kedua-dua unit ini bekerjasama untuk mencapai tujuan pemulihan yang optimal kepada pesakit-pesakit yang memerlukan.

Perkhidmatan
  1. Menyediakan perkhidmatan rehabilitasi / pemulihan kepada pesakit dalam (rujukan dari wad-wad) dan pesakit luar ( pesakit yang dirujuk dari klinik pakar, jabatan kecemasan, hospital-hospital kerajaan yang lain, klinik kesihatan dan hospital/klinik swasta).
  2. Menyediakan rawatan seperti elektroterapi, terapi senaman (exercise therapy), chest physiotherapy, diagnostic procedures dan juga khidmat nasihat.
Dr. Muhammad Akram Noor HashimPegawa Perubatan (Ketua Jabatan)

Contact Information

2213
Hakcipta Terpelihara @ 2020 - Hospital Lahad Datu
Paparan terbaik menggunakan pelayar Web Microsoft Edge, Mozilla Firefox & Google Chrome versi terkini dengan resolusi minima 1366x768
Kemaskini : 11 Jun 2024

Please publish modules in offcanvas position.