A- A A+

 

 

 

Jabatan Rehabilitasi

Pengenalan

Unit Fisioterapi Hospital Lahad Datu terletak di aras 2 di sebelah timur bangunan, bersebelahan dengan Jabatan Kecemasan dan Jabatan Pengimejan Dan Diagnostik. Unit Fisioterapi dan Unit Pemulihan Carakerja beroperasi pada 1 Oktober 2002 dalam satu bangunan yang sama dan menjalankan pentadbiran secara berasingan. Namun begitu aktiviti dan peruntukan masih digabungkan. Kedua-dua unit ini bekerjasama untuk mencapai tujuan pemulihan yang optimal kepada pesakit-pesakit yang memerlukan.

Perkhidmatan
  1. Menyediakan perkhidmatan rehabilitasi / pemulihan kepada pesakit dalam (rujukan dari wad-wad) dan pesakit luar ( pesakit yang dirujuk dari klinik pakar, jabatan kecemasan, hospital-hospital kerajaan yang lain, klinik kesihatan dan hospital/klinik swasta).
  2. Menyediakan rawatan seperti elektroterapi, terapi senaman (exercise therapy), chest physiotherapy, diagnostic procedures dan juga khidmat nasihat.
Hakcipta Terpelihara @ 2020 - Hospital Lahad Datu
Paparan terbaik menggunakan pelayar Web Microsoft Edge, Mozilla Firefox & Google Chrome versi terkini dengan resolusi minima 1366x768
Kemaskini : 20 September 2023

Please publish modules in offcanvas position.